1. Avaleht
  2. GoodNews raadios
  3. Raadiosaates “Head uudised”! Jüri Aarmal on riigikogu liikmetest kahju
Raadiosaates “Head uudised”! Jüri Aarmal on riigikogu liikmetest kahju

Raadiosaates “Head uudised”! Jüri Aarmal on riigikogu liikmetest kahju

Jüri Aarma ütles, et tal on riigikogu liikmetest kahju.

„Nad kisklevad, nad purelevad, lõrisevad kergelt omaette. Jumal tänatud, et neid korraga 101 koos ei ole, ainult foto peal,“ ütles Aarma Kesk-Eesti Tre Raadio saates „Head uudised“.

Aarma ütles, et on vist Eesti ajaloo esimene loll, kellel isa keelas riigikogusse minna. „Ma ei tahtnud isaga konflikti minna, tema ei tahtnud minuga konflikti minna. Ta seletas mulle ära, et tõsiste asjadega nalja ei tehta,“ sõnas Aarma. „Aga ei saagi neli aastat järjest elada ruumis, kus suur osa inimesi sind ei armasta, sinust aru ei saa ja ei taha saada ja ei võta sind kunagi vaimselt või poliitiliselt omaks. Sa oled omadele võõras, võõrastele oma.“

Ma ei tahtnud isaga konflikti minna.

Aarma ütles, et müüb alati halb uudis, sest see on huvitavam. „Hea on alati igav. Positiivset kangelast on laval alati raskem mängida, sest ta on igavam. Talle tuleb ikka mingit krutskit juurde keerata, et põnevam oleks, aga halb uudis mõjub rahvale hästi, sest sealt saab teada, et kellelgi on veel halvem kui sinul,“ arvas Aarma, kes on kümmekond aastat vedanud Kuku raadios saadet „Publikumärk“.

Aarma sõnul on tark alati ilus ja talle meeldivad ilusad inimesed, näiteks Ain Kaalep. Aarma käis tema juures mõned aastad tagasi pikka lugu tegemas ja Kaalep väitis, et Vana-Egiptuse ajaga võrreldes on kõik sama: kired, emotsioonid, viha, armastus. Kaalep oli soomepoiss ja Aarma küsis, kas ta vihkab reetureid, kes ta üles andsid. Oot-oot, poiss, ärme kasutame sõna „vihkamine“ nii kergekäeliselt, öelnud Kaalep. Viha on õilis tunne, viha ei saa olla igapäevane nähtus a la ma vihkan makaronisuppi. „Kaalepi käest sain sellise mõttetera ja see jääb eluks ajaks meelde,“ lausus Aarma.

Ilusaid inimesi on veel, ütles Aarma. „Julgen siin oma isa mainida. Väga ilus ta välimuselt ei olnud, aga suhteliselt palju ta mind suunas ja õpetas ja mis peaasi – ei keelanud, kui ma läksin silmnähtavalt valet teed, sest see on ka omajagu tarkus. Kolmeaastast võib juhatada, et ära käi kitsa purde peal, täiskasvanud inimest ei või.“

Jüri sõnul ei olnud tema isal Gunnar Aarmal ühtegi oma lugu. Gunnar oli läbi lugenud umbes 10 000 raamatut, valis neist välja sada ja kirjutas neist oma raamatu.

„India joogas ei ole tal ühtegi avastust. Jooga oli tükk aega enne teda juba olemas, umbes 10 000 aastat. Ei ole mõtet sinna lisada, et ärge lakitud varbaküüntega matile minge või muud jama. Anna põhiprintsiibid edasi ja kui sa ise ei tea, loe targematest raamatutest ja ütle meile ka,“ rääkis Aarma.

Aarma teab isalt ainult kaht originaalmõtet: „Kohv on piits väsinud hobusele“ ja „Kui raamat on maal, siis film on plakat“.

KUULA SAADET!

GoodNews Tre Raadios 07.juuni 2018Näitleja, muusik ja kultuuriajakirjanik Jüri Aarma
Head Uudised GoodNews