1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. BLISSTONIA I Alar Tamming rahust ja rõõmust: inimene on õnnelik siis, kui ta on teistega koos
BLISSTONIA I Alar Tamming rahust ja rõõmust: inimene on õnnelik siis, kui ta on teistega koos

BLISSTONIA I Alar Tamming rahust ja rõõmust: inimene on õnnelik siis, kui ta on teistega koos

Psühholoog ja ettevõtja Alar Tamming osales eelmisel nädalavahetusel Blisstonia kakao ja ekstaatilise tantsu festivalil. Tamming rääkis festivalil antud intervjuus heade uudiste portaalile, et oleme alles kaose esimeses etapis – kaost hetkel kui sellist ei ole ja maailm on ülimalt imeline.

„Kõik toidud ja kaubad on poodides olemas, transport toimib. Kaost hetkel ei ole, aga ei pea olema eriline ajuhiiglane, et ütelda, et kaos on ees,“ räägib ta.

Tammingu sõnul on kaos osa elust ja paratamatu üleminek järgmisesse etappi. „Kaose puhul esimene asi on see, et me ei tea missugune on järgmine etapp. Me tahame maailma kontrollida, ette määrata ja arvata, et probleemid, mis praegu on tekkinud, lahendatakse lihtsalt ära. Need lahendatakse aga täiesti teisel tasandil. See on igatepidi valuline protsess.“

Kaos on osa elust ja paratamatu üleminek järgmisesse etappi.

Kas kriisis peab olema õnnetu?

„Kindlasti mitte. Üks asi on maailmas toimuvad protsessid, mida juhivad natukene teistsugused inimesed, nii öelda suuremad süsteemid. See ei tähenda, et inimene ise ei võiks olla õnnelik. Millal on inimene õnnelik? Inimene on õnnelik siis, kui ta on teiste inimestega koos ja ka tantsimine – sealt tuleb õnn. Seda ei takista ükski riigikord, mitte ükski muutus, ükski kaos ega ükski sõda. Õnnelik on võimalik alati olla,“ selgitab Tamming.

Inimene on õnnelik siis, kui ta on teiste inimestega koos ja ka tantsimine – sealt tuleb õnn. Seda ei takista ükski riigikord, mitte ükski muutus, ükski kaos ega ükski sõda. Õnnelik on võimalik alati olla.

Psühholoog lisab, et kui õnnetunnet iseenda sees otsima hakata, siis peab uskuma, et selline asi on võimalik ja seisund, milles inimene hetkel on, pole lõplik. „Mis tähendab seda, et inimene mõistab ühel hetkel, et tal on valik valida oma seisundeid, aga sinna on väga pikk tee. Õnnelik olla on lihtne. Õnnevalem on ju ammu välja öeldud. Õnnevalem on see, et sinu soovid ja saavutused, peavad olema suuremad kui soovid. Siin on kaks võimalust: kas sa suurendad oma saavutusi või vähendad oma soove,“ sõnab ta.

Õnnevalem on ammu välja öeldud. Õnnevalem on see, et sinu soovid ja saavutused, peavad olema suuremad kui soovid.

Lõpetuseks jagab Tamming soovitust, mis on teda alati aidanud. „Väga lihtne põhimõte. Mina ei ole ise endale oma elu loonud. Mina olen siia nii öelda tulnud, mul on mingisugune ülesanne. See on ka põhjus, miks siit kunagi ise lahkuda ei tohi. See on väga lihtne teadmine, et millegipärast ma siin olen, ma usaldan universumit ja püüan toimida selle järgi. Me ei näe kunagi tervet pilti, me näeme ainult mingit fragmenti ja peame seda kogu looks. See on sama kui vaadata filmist kaks minutit ja arvata, et see on kogu film. Aga me ei tea, mis toimub filmi lõpus.“

Head Uudised GoodNews