1. Avaleht
  2. GoodNews katsetab
  3. GOODNEWS KATSETAB! “Eksperdid” käisid hindamas Sushi Cati ampsusid
GOODNEWS KATSETAB! “Eksperdid” käisid hindamas Sushi Cati ampsusid

GOODNEWS KATSETAB! “Eksperdid” käisid hindamas Sushi Cati ampsusid

img_7559Heade uudiste portaali GoodNews toimetajatüdrukud Monika Kuzmina, Joanna Müür ja Elviira Eessaar käisid seekord hoopis teistsugusel katsetusel ning järjekordne katsetus oli seotud söögiga, mida ei olegi varasemalt olnud. Nimelt käisid nad Sushi Cati sushirestoranis proovimas erinevaid sushisid, et neile omapoolne hinnang anda.

“Katsetus nägi välja nii, et kui kohale jõudsime, oli meile kaetud laud erinevate sushidega. Oli klassikalisi rull-sushisid ning nigiri sushisid, mis on lihtsamad ning ei ole rulli keeratud. Saime istuda mõnusas pesas, mis asub aknalaua peal, seal on patju ning pehme istumisalune ning võid loobuda jalanõudest ja tunda ennast eriti mugavalt,” selgitab Joanna.

Tallinnas Roosikrantsi tänaval asuva Sushi Cati filosoofia järgi on nende eesmärgiks pakkuda kõigile maitsvat, tervislikku ja kõhtutäitvat einet, mitte lihtsalt eksklusiivset snäkki väljavalitutele. Värske ja hea hinnaga kõhutäis sisaldab sushi komplekti, tassikest teed ja Miso suppi. Sushi tarbimine peaks olema kerge, kiire ja lõbus. Lihtne menüü on juba kokku pandud komplektidega, ei mingeid keerukaid nimesid ega ennekuulmatuid süsteeme. “Lisaks heale, soodsale sushile, soovime meie pakkuda oma klientidele ka tükikest tänapäeva Jaapani Manga- ja popkultuurist. Teeme seda, tekitades erilise, aga samas väga kutsuva atmosfääri. Ei ole mingeid pruune bambusseinu ja samurai mõõkasid. Meie kliendid väärivad veidi lõbutsemist igapäevasesse pingelisse ellu, igaüks peaks meenutama Sushi Catis käiku suure naeratuse ja mõnusa tervisliku tundega kõhus,” ütleb Sushi Cati kontseptsioon.

TOP 5 proovitud sushidest kujunes selliseks:

1. Diva Cat — pigem klassikalisem rull-sushi, millel on rikkalikult maitseid

img_7759
2. Sakura – rull-Sushi, mitmete maitsenüanssidega, kreemja toorjuustuga

img_7749
3. Eel Set – Nigiri sushi, kuid veidi erilisem, kui “päris” Nigiri sushi, mille peal oli praetud angerjas ning õige pisut kastet

img_7743
4. Macao – rull-sushi, hea maisteelamus, piisavalt vürtsikas, kuid mitte üleliia

img_7729
5. Panther – Nigiri sushi, mis koosnes ainult lõhest ja riisist, pigem lihtsamat sorti, mitte rull-sushi

img_7755

Monika kommentaar kõlab nii: “Sushirestorani külastamine on minu jaoks tavaliselt eraldi eriline ettevõtmine. Sushi Catis olen leidnud omale lemmiknurga, kus sõbranna või kahega saab istuda jalanõudeta akna all, just nii nagu istuks kodus mugavalt ning ajaks kõiki neid naistejutte, mille rääkimiseks alati aega vähe on. (naerab – toim.) Väga keeruline oli valida oma lemmikut sushit, vahetasin esimese koha saajat kahtlustega mitu korda, sest tegelikult oli lemmikuid mitu. Tõenäoliselt on siiski sushi söömise võlu ka selles, et valid endale mitmeid maitseid ning saadki elamuse juba maitsete erinevusest.”

img_1119

“Kui rääkida sushidest, siis umbes aastakene tagasi ei olnud ma üldse suurem sushisõber, aga seda võib-olla ka seetõttu, et sushi oleneb väga sellest, kuidas ta on valmistatud,” jutustab Joanna. “Sushi Cati sushid, mida sel korral proovisime olid kõik pigem erinevad. Kui olen varasemalt sushit söömas käinud, siis ei ole ma mitte kunagi tellinud nigiri sushisid, mis koosnevadki enamasti vaid riisist ning kalast. Ma eeldan ka, et need on küll ühed kõige tervislikumad sushid, kuid siiski-siiski avastasin, et olen pigem klassikalise rull-sushi fänn. Nendest proovitud sushidest julgen Sushi Cati menüüst soojalt soovitada Diva Cat sushit, mis oli klassikaline rull-sushi ja mis sai ka minu poolt kõige enam punkte, ning Sakura sushit. Nende kahe puhul meeldis mulle kõige rohkem see, et oli palju erinevaid maitseid ning mulle siiski meeldib, kui sushi teeb kreemiseks toorjuust. Asi on küll maitses, aga kes on ka huvitatud maitsekooslustest ning klassikalisest rull-sushist, siis neid tasub kindlasti proovida. Teine hea asi, mis tahaksin välja tuua, oli see, et olen mitmetes sushikohtades märganud seda, et sushi rull on kuidagi liialt suur, et seda mugavalt ampsata, aga Suhi Cati sushid olid väga suupärased!”

Elviira võtab erinevad sushid ette lihtsalt ja loogiliselt: “Diva Cat: kõige intensiivsem maitse,  mõnus maitsebukett; Panter: puhas maitse, meeldis, et eristus nii riisi kui kala maitse, välimuselt kõige igavam; Sakura: eriliselt kerkis esile kreemine toorjuustu maitse; Eel set: hea maitsete kooslus, kuid ei trumbanud üle Diva Cati, välimuselt kõige ahvatlevam ja Macao: ootamatu, aga hea maisteelamus, piisavalt vürtsikas, kuid mitte üleliia.”

img_8697

Selline on Goodnewsi sushiekspertide arvamus, millega võib nõustuda või siis mitte, aga kõige lihtsam on see katsetus ise Sushi Catis järele teha.

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews