1. Avaleht
  2. GoodNews raadios
  3. KESK-EESTI TRE JA GOODNEWS! Heade uudiste saade räägib TimeWaveri tehnoloogist
KESK-EESTI TRE JA GOODNEWS! Heade uudiste saade räägib TimeWaveri tehnoloogist

KESK-EESTI TRE JA GOODNEWS! Heade uudiste saade räägib TimeWaveri tehnoloogist

Järjekordse heade uudiste saate alguses vahetab traditsiooniline stuudioseltskond Mati Palmeti, Monika Kuzmina ja Joanna Müüri näol omavahelisi tervitusi, ühine “Tere” aga öeldakse saatekülalisele Liis Kuurmele. Monika nendib, et Matil on viimasel ajal tekkinud paar lisakortsu, nägu on pidevalt probleeme täis, jutt on ka heade uudiste saates negatiivne ja seepärast võttis portaali GoodNews toimetusrahvas kaasa Liisi, kes on TimeWaveri terapeut. Mati vaidleb vastu, probleem on tema arvates teravas maailmatunnetuses, mis vastanduvat Monika pealiskaudsusele, ja kui Ossinovski tõstab õllehinda, siis ei saavat seda TimeWaveriga ravida. Monika usub siiski, et kõike inimesed on võimelised paremaks muutuma, sealhulgas ka Mati ja ka tema ise oma väidetavas pinnapealsuses.

Selle jutu taustal küsib Monika Matilt, et milline on tõeline sõber ja too seostab seda Sojuzmultfilmi suurte kõrvadega tegelasega, kuid kolleegi sõnul on hea sõber see, kes soovib sulle head ning tema seda Matile ka soovib, ja sellepärast on ka Liis saates. Mati ohkab, et tema olemus on nüüd paljastatud, terapeut kaasa võetud ning Joanna loodab, et ka õlleaktsiisi mure saab sellega leevendust.

Monika räägib pisut kõrbemaratoniks valmistuvast Joel Juhtist, kes on pidevaid väljakutseid vajav inimene, ta on ette võtnud ekstreemses retkes osalemise ning on treeningute käigus nii jalad villi kui ka selja valusaks jooksnud. Kõike seda aga seostab sportlane heategevusega ehk Siimusti lastekodule tervisepargi rajamisega. Nimelt on JJ-Street tantsukool loonud fondi raha kogumiseks, välja on tulnud ka video Joeli Siimustis käimisest ja lastest, kellel on selline spordipark just puudu. Joel teab oma kogemusetest, et noortele on pättustest hoidumiseks vaja tegevust ja ka tantsukooli missioon on just selline olnud. Rääkides aga sõprusest, siis Joel on sel teemal kirjutanud oma esimese luuletuse, mille Monika ka ette loeb.

Head_Uudised_02-02-2017_05

Mati tahab edasi ravitsemise juurde minna, et nägu siledamaks saaks ja küsib, et kas TimeWaver kuulub Polkovniku Lese kategooriasse “Arstid ei tea midagi!” Seda üritab juba Monika ümber lükata, sest TimeWaver ei tähenda arstide eemaletõrjumist, seda tehnoloogiat on järele proovimas käinud paljud tuntud inimesed, ja edasi saab vastuseks sõna Liis Kuurme. Mõistagi kujutleb Mati eelnevalt ette, et kui inimene sellele masinale läheneb, nuusib see ta põhjalikult läbi, ohkab sügavalt ja hakkab siis ekraanil selgitama, mis tal viga on.

Liis nendib, et Matil on huvitav mõõtekäik, aga nii need asjad reaalses elus ei käi, ja ta räägib ära TimeWaveri eelloo. Tegu on seadmega, mis mõõdab inimese infovälja, sest me oleme energeetilised olendid võnkesageduste ja vibratsioonidega. Masin skaneerib sisse inimese energeetilise mustri, mille järgi on võimalik leida probleeme kohtadest, kus see on tasakaalust väljas ning leida ka juurpõhjused. Ekraanile aga ilmuvad väited, mida masin on infoväljast välja lugenud.

Head_Uudised_02-02-2017_03

Skeptik võib seda mitte uskuda, aga Liisi sõnul kasutavad inimesed üle maailma TimeWaverit ja ka Eestis on see saanud inimestelt kõrgete kulmude reageeringu ehk “kuidas ta seda küll teab?” Joanna uurib, et kes võiksid või peaksid sellesse teraapiasse tulema — kas ainult need, kel on miskit viga, või ka ennast tervena tundvad inimesed, kel on lihtsalt huvi. Liisil sõnul ei toimu seal tervendamist traditsioonilises mõttes, vaid tegu on analüüsimisega või diagnostikaga. Teraapiasse võib tulla igaüks, saamaks teada, milline on tema hetkeseis ja kui palju on temas potentsiaali.

Mati märgib seejuures ära, et kuigi see raadioeetris ei kajastu, keeras Monika tema poole arvutiekraani, millel on kõik tulbad laes. Liisi sõnul kasutab positiivitar kogu oma potentsiaali ära ja tegelikult võiksid kõik sellises seisundis olla. Elada sel moel peaks tema arvates olema meie kõigi eesmärk, aga saatejuhi mõte läheb selles osas lahku, sest tema näeb eesmärki selles, et pärast tööd klaasi õlle juures vaadata uudiseid. Liisi lohutab teda, et kui see Matile hea on, siis ongi kõik korras ja ta on leidnud oma kutsumuse.

Head_Uudised_02-02-2017_04

Mati kujutleb aparaati ette sellisena, kes parastab, et näe, Monikal on sinust paremad tulemused või teatab otse, et sa oled luuser. Liisi sõnul ei tohikski seda teha, sest TimeWaveri eesmärgiks pole anda hinnanguid, vaid igaühe potentsiaal on tema isiklik näitaja. Kui aga inimene tunneb, et tal on midagi valesti, siis seda näitab masin küll, mis on see koht, kus võiks endaga tööd teha. Saatejuht tahab aga teada, kust tuleb see abi, mis selgitaks, mida edasi teha. Liisi selgitab, et info tuleb selle kohta, mis on tasakaalust väljas ja siis tuleb endal võtta see vastutus, et asi enda jaoks tasakaalustada. Terapeudid annavad ka teatud soovitusi, mida inimene võiks kasutada, kuid see on igaühe enda vastutusala, kas ta hakkab sellega tegelema või mitte. Kuna Mati tahab teada, kas mõnele on tulnud öelda, et kas tõmba jalad kõhu alt välja või lõpeta oma eksistents üldse, siis saatekülalise sõnul seda teha ei tohi, sest iga inimene on tulnud siia ilma oma ülesandega.

Edasi kirjeldab Monika seda, kuidas protseduur tema puhul välja nägi. Kui tema analüüsid välja tulid, selgus, et ta tegutseb õigel alal ja kasutab oma potentsiaali hästi ära. Välja tuli ka üks väga sügav ja isiklik probleem, mis saadab Monikat juba ammu, ja mida keegi ei teadnud, kuid sellegi paljastas TimeWaver. Kolmandana tuli välja Monikat saatev torge vasakul pool rinnus, mis teda pidevalt ehmatab ja mille põhjust pole arstid suutnud välja selgitada. Aparaat näitas ära selle põhjuse. Mati tahab pikema sõnelemise järel Monikaga ikkagi teada, mis saab siis, kui põhjus on leitud ja sõna antakse taas Liisile.

Liisi sõnul ei diagnoosi TimeWaver haigusi, kuid näitab ära, kus on energeetiline pinge, et organid ei suhtle omavahel sujuvalt ja ta näitab ära psühhosomaatilise juurpõhjuse. Üldjuhul inimene juba aimab, millest see tingitud on ja edasi vaadatakse andmebaaside järgi täpsemalt, millega võib tegu olla.

TimeWaver alustas oktoobris pilootprojektiga, kus uuritakse Eesti inimeste südame- ja veresoonkonnahaiguste psühhosomaatikat, sest Eesti on nendes haigustes pingerea eesotsas. Tuntud arstid on öelnud, et inimesed peaks tegelema põhjustega, mis on nende haiguste taga. Selleks on kokku võetud 20 inimest, kes käivad kord kuus koos, kuulavad loengut, kuidas ennast aidata, kuidas oma elustiili muuta ja pärast seda järgneb individuaalteraapia TimeWaveriga või ühe koostööpartneriga, kes on meditsiiniharidusega. Eesmärk on näha, mis on nende inimestega aasta jooksul juhtunud. Praegu on sellest neli kuud juba möödas ja juba pärast esimest kuud olid tulemused Liisi hinnangul jahmatavalt suured.

Head_Uudised_02-02-2017_06

Mati võtab jälle kujutluses ette olukorra, kus üks inimene on muretu, väikese viinaveaga laiskelajas ja teine teeb läbi programmi, muretsedes kogu aeg liigse pirukaampsu või ärajäänud trenni pärast, tundes seetõttu süümekaid — kas mitte see teine ei või aasta pärast infarkti ohvriks sattuda? Liisi sõnul on kõik programmis osalejad ise vabatahtlikult sellega nõus olnud ning vastutuse võtnud. See õlut joov inimene aga on samuti ise oma valikud teinud ja kui ta poleks ise sellega rahul, siis oleks ta ilmselt samuti haige.

Mati leiab, et haigused tekivad stressist ja põdemisest ning näitena toodud “Minu veetleva leedi” üks joodikust tegelane suudabki kogu aeg lõbus olla, sest ta ei süsti endasse stressi. Liis peab seda õigeks tähelepanekuks ning täpsustab, et TimeWaver ongi alateadvuse kompuutertomograafia, mis võimaldab inimesel hakata tegelema sellega, mis kobrutab alateadvuses nagu mädapaise, on muutunud füüsiliseks sümptomiks ega lase tal elada. Psühhoanalüüsi, nagu psühholoog diivanil, aparaat siiski ei tee. “Minu roll terapeudina on selles, et ma aitan ekraanile ilmuvaid tekste ja lausendeid inimesele selgitada, et kust see pärit on, kas lapsepõlvetraumast või genofondist, mille saame pärilikult,” selgitab ta. Ta toob näitena ühe patsendi, kellel oli suur ärevuse ja depressiooni foon, ning selgus, et see pole tema isiklik probleem, vaid tulnud vanavanematelt. Tuligi välja, et selle inimese vanaemal olid depressiivsed probleemid, emal mitte, aga nüüd on tema need üle võtnud. Sellest ülevõtumustrist aga saab Liisi sõnul lahti lasta, anda see energeetilises mõttes tagasi sinna, kust see alguse sai.

Monika täpsustab, et tema laes näitajatega analüüs on tehtud pärast seda, kui ta tegi läbi 19-päevase saunakuuri, kuid enne seda tehtud pilt on hoopis midagi muud, mis oli tingitud paljudest teguritest. Joanna aga tahab teada üldist pilti sellest, mis on eestlastel suurim probleem. Liis ütleb, et stress ja depressioon on kõige levinumad ja põhjalikumad sümptomid. Tema hinnagul on eestlased läbi aegade olnud metsarahvas, praegu nad seda enam pole. Inimesed on kaotanud kontakti iseendaga ja loodusega ning neil, kes elavad maal ja saavad looduses ennast maha laadida, neil selliseid sümptomeid enamasti pole. Mati nõustub, sest kuigi ta kortermaja elanikuna lausa ei ulu selle järele, et saaks küüntega puukoort rebida, lööb ka temal alati looduses üks lambike põlema. Ta leiab ka seda, et olulisim on ehk kodutaju, mitte tingimata mets, sest tema on käinud Poolas Masuuria metsades, mis talle meeldivad, kuid tõelise hea tunde saab ta Viljandimaa laantes.

Head_Uudised_02-02-2017_07

Liisi täpsustab, et ka TimeWaveri analüüsist võib ära näha, kui inimesel pole niiöelda jalad maas, ta läheb vooluga kaasa ega kontrolli olukorda. Kui inimesel on juured maas, siis maailmatunnetus on teistsugusem. Mati sõnul noored seda ei tunneta, kui nad lähevad välismaale, kus alguses on kõik tore, aga siis märgatakse mingil ajal, et ümbritsev polegi nii ilus. “Igal elukal on ikkagi oma urg ja kui ta sinna urgu hoiab, on kõik parem,” sõnab ta. Liisi tuletab seepeale meelde just meediast läbi lipsanud uudist, et noored söövad meil aina antidepressante, sest nad on juba depressioonis ja sageli polegi teada, millest see tuleb. Mati võrdleb antidepressante narkootikumidega, sõltuvus on neist tugev ning 10-12-aastastele nende väljakirjutamine on väga vale. Monika võtab üles valusa teema — nimelt on kõik inimlikud tunded loomulikud, olgu see siis ka viha ja kurbus, kuid ühiskond surub neid alla, ei õpeta nendega hakkama saamist ning sellest tekkivat depressiooni tahetakse rohtudega ravida!

Mati võtab nüüd Liisi käsile ja küsib, mida tema ühele stressipuntrale soovitaks, kas metsa minekut või? Liis peab metsakäimist heaks mõtteks, aga täpsustab, et Timewaver pole masin, mis analüüsib info ära ja siis ongi kõik korras. Kui inimene saab aru, et temaga on miski väga valesti, tuleb temaga vaikselt tegelema hakata, sest sellises seisus pole ta infole eriti vastuvõtlik. Liis meenutab üht juhust raskes psüühilises seisundis inimesega, kes tema juurde tulles kavatses edasi Paldiski maanteele siirduda, kuid peale kahetunnist seanssi otsustas, et esialgu siiski ei lähe. Kui terapeut hakkab piltlikult öeldes inimest kättpidi oma probleemide lahenduste juurde viima, siis näeb too pikapeale ära ka oma potentsiaali. Edasi aga küsib Mati, et milline on kõige hullem pilt, mida Liis on ekraanil näinud ja too vastab, et õudset pilti lihtsalt pole. Kui inimese tulbad analüüsis on madalad, 5% ringis, siis on seda mõnikord ka temast füüsiliselt näha, aga kui ta näeb ka potentsiaali, siis saab ta aru, et sellest on võimalik välja tulla.

Head_Uudised_02-02-2017_02

Monika tahab teada, mida tähendab lisaks targale masinale ja asjatundlikule terapeudile inimese isikliku vastutuse võtmine. Liisi sõnul ei tulda Time Waveri seansile mõttega, et tee mind terveks ja tänapäeval sellised asjad ka ei toimi, ka nõiad ütlevad samamoodi, et võta vastutus, ela oma elu, kui vastutad oma tegude eest, tulevad ka muutused. Mati lubab seepeale enam mitte muretseda dokumentide pärast, mida Trump alla kirjutas ja mida Eesti meedia sellest kirjutab. Monika lisab, et tema potentsiaalinäitajad on sellepärast laes, et ta elab heade uudiste keskel, millele Joanna lisab, et seejärel panevad õhtused Reporteri uudised nagu panniga pähe. Mati lisab veel Sven Grünbergi sõnad, et ärge laske endale uudiste saasta hinge ja saade ongi läbi. Kordusena saab seda kuulata pühapäeval kell 9 Pärnu ja Rapla ning kell 15 Kesk-Eesti Tres, seni aga kuulake lihtsalt häid uudiseid ning soovi korral ootab teid ka TimeWaver!

KUULA SAADET!

GoodNews Tre Raadios 02.veebruar 2017TimeWaver terapeut Liisi Kuurme

TOP20

Jüri Kukk Ajakirjanik