1. Avaleht
  2. GoodNews raadios
  3. KUULA KORDUST! “HEAD UUDISED”! Getter Lukjanov: õnn on lihtsalt otsustamise küsimus
KUULA KORDUST! “HEAD UUDISED”! Getter Lukjanov: õnn on lihtsalt otsustamise küsimus

KUULA KORDUST! “HEAD UUDISED”! Getter Lukjanov: õnn on lihtsalt otsustamise küsimus

Kesk-Eesti Tre Raadio saates „Head uudised“ oli külaliseks Getter Lukjanov.

Getter on ihult ja hingelt kirjutaja. Tema kõige loomulikum eneseväljendusviis on kirjutamine, mis on tal juba väiksest peale hästi välja tulnud. Öeldakse, et igaühel meist on anne. Kirjutamine on Getteri anne.

Ajakirjandusega on Getter tegelenud juba 15 aastat, kirjutades vabakutselisena erinevatesse Eesti ajakirjadesse. Alates 2013. aastast on ta aktiivselt tegelenud ka sisuloomega, kirjutades igas erinevas vormis: kodulehtede sisud, uudiskirjad, blogipostitused, artiklid, raamatute toimetamine, kõned jne.

Ülikoolis 2014.-2015. aastani magistritasemel ajakirjandust omandades läbis ta mitmeid turundusloenguid ja sealt sai alguse üha suurenev huvi turunduse vastu. Kuna sisuloome ja turundus on tugevalt seotult, siis on mõlema valdkonnaga tegelemine Getteri jaoks eriti loogiline ja nauditav.

Getter on rõõmsameelne ja aus, siiras ja positiivne. Ta peab lugu tähtaegadest kinnipidamisest ja suhtub austusväärselt nii kolleegidesse kui ka klientidesse.

10. detsembril esitleb Getter Solarise Apollos oma teist raamatut „88 õnnehetke”. „Me kõik otsime õnne. Tahame olla õnnelikud ja soovime seda ka lähedastele. Mis see õnn siis ikkagi on? Kuidas seda leida ja mismoodi elada nii, et iga päev oleks õnnehetki aina rohkem? Erinevad rahvusvahelised õnneuuringud on nendele küsimustele vastuseid otsinud kaua. Tulemused on jahmatavalt lihtsad: õnn peitub pisiasjades, igapäevastes tegevustes ja inimese üleüldine õnnetase sõltub tema keskmisest tujust. Seega, mida rohkem on inimese päevas õnnelikke hetki, seda õnnelikum on terve tema elu,” räägib Getter.

Getter Lukjanov ja raadiosaate "Head uudised" juhid Mati Palmet ja Karolin Tohv

Kuidas aga üleöö õnnelikuks saada? Püsiv õnn on harjutamise tulemus. Inspiratsiooniraamat „88 õnnehetke” annab 88 ideed ja näidet, kuidas saaks oma ellu rohkem õnne tuua. Raamatus jagavad õnnehetki või mõtisklusi õnnest enam kui 50 eestlast. Lisaks õnnehetkedele leiab raamatust õnneuuringute kokkuvõtteid, kasulikke harjutusi ja mõtlemapanevaid tsitaate: Kaja Kallas, Jesper Parve, Kertu Jukkum, Katrin Siska jne. Raamatu tellis Hooandjas 150 inimest.

Mõtteid raadiosaatest:

  • Kui teha asju, mis panevad silma särama, mis tulevad südamest, mida saadab selline kirglikkus, ja teha inspiratsiooni, mitte motivatsiooni või sunduse nimel, siis aega on justkui palju rohkem.
  • Mitte keegi ei saa meid august välja tuua peale meie endi.
  • Väljastpoolt ei saa keegi õnne mulle sisse panna. Mul võivad olla uhked autod, käekotid, kõik need asjad, mida ühiskond taga ajab, ma võin käia igal õhtul mingil üritusel, aga sellega ei kaasne automaatselt õnn.
  • Ma pean kõigepealt saama ise õnnelikuks ja alles siis saab keegi mu kõrvale tulla.
  • Maailm on sinu peegel.
  • Ei loe minu füüsiline naeratus maailmale, vaid see, millist energiat minust välja kiirgab. Kui minust kiirgab välja positiivsust, siis maailm peegeldab mulle positiivsust.
  • Õnn on lihtsalt otsustamise küsimus.
  • Jälgi oma head tunnet ja tee otsuseid lähtuvalt sellest, mis tekitab head tunnet. See eeldab kohalolu ja märkamist, mis minus toimub, ja arusaamist, mis tekitab minus kõige parema tunde.

KUULA SAADET!

GoodNews Tre Raadios 28.november 2019Kirjanik Getter Lukjanov
Head Uudised GoodNews