1. Avaleht
  2. GoodNews raadios
  3. KUULA KORDUST! “HEAD UUDISED”! Meelis Lao: surmasuus olemine paneb teistmoodi elu üle järele mõtlema!
KUULA KORDUST! “HEAD UUDISED”! Meelis Lao: surmasuus olemine paneb teistmoodi elu üle järele mõtlema!

KUULA KORDUST! “HEAD UUDISED”! Meelis Lao: surmasuus olemine paneb teistmoodi elu üle järele mõtlema!

Kesk-Eesti Tre Raadio saates „Head uudised“ oli külaliseks Meelis Lao.

Kunagi Eesti allilma liidriks ja suhtekorraldajaks tituleeritud sõnapidajamees Meelis Lao on viimasel ajal elanud pigem tagasihoidlikku elu, tegelenud sisekaemusega ja leidnud elus uue missiooni: aidata oma kogemuste jagamisega inimesi valele teele sattumast. Meelis soovib oma kogemusi jagada kõigiga, kellel võiks sellest kuidagi kasu olla. Ta on kindel, et inimesel on tohutu vägi tulla läbi kõigest, ka kõige hullemast, ja jääda ellu kõigest ja kõigist hoolimata. Ja kogemust sellel mehel jagub, olles pääsenud seitse korda surmasuust.


Meelis Lao räägib 10. detsembril Tallinnas vestlusõhtul “Minu kogemus” sellest, kuidas elus vastu pidada ja uuesti püsti tõusta, kui elu lööb.

„Olen valmis inimestega jagama seda, kuidas kõigest hoolimata elus vastu pidada, uuesti püsti tõusta, kui elu meid lööb! Ja elu lööb meid meie teel sihtide poole alati ja vahel on need löögid väga tugevad või lausa surmavad! Mind on elu löönud korduvalt, aga igast elulöögist püsti tõustes kasvabki meie iseloom!” ütleb Lao.

Lisaks osaleb Tiit Trofimov, kes räägib lahti oma pankrotikogemuse: kuidas ta tõusis, langes ja kaotas kõik, mis tal oli, ja kuidas ta uuesti tõusis. „Soovin jagada valu tagamaid, arutleda ahnuse, kurbuse, meeleheite, lootusetuse ja lootuse, väe ja taipamiste teemal ning rääkida, miks see kõik minu elus vajalik oli ja mida olen sellest õppinud,” sõnab Trofimov.

Vestlusõhtut modereerib Neeme Raud.

Mõtteid raadiosaatest:

  • Surmasuus olemine paneb teistmoodi elu üle järele mõtlema. Ja kui mind see „habemik“ on hoidnud nii palju kordi, siis järelikult peab siin mingisugune sisu ja mõte olema.
  • Elu on mind peksnud, õpetanud ja kasvatanud nii mitmeid kordi ja kõrvaltvaatajale võib tunduda, et ma käin ringi ikka selg sirgu, positiivne ja nägu naerul, aga tegelikult on olnud ikka väga raskeid hetki, kus ma olen mõelnud: milleks ma siia ilma sündisin?!
  • Erinevad eluõppetunnid nõuavad erinevat lähenemist ja moraal võiks olla selline, et me tuleme siia ellu ikkagi mingisuguse sihiga midagi kogema, õppima ja sellepärast ei ole meil õigust alla anda, kui me tegelikult ei tea, mis meie sees tegelikult peitub. See, millised me tegelikult sees oleme, tuleb välja alles läbi raskuste.
  • Kui inimene tunneb, et ta on täitsa nurkaaetud ja ühtegi valguskiirt ei ole, siis mina isiklikult usun, et see valguskiir tuleb just sellisel hetkel, kui sa seda kõige vähem ootad. Kõige pimedam hetk on vastu koitu. Lihtsalt minge edasi!
  • Uued uksed ja võimalused avanevad siis, kui te tõusete püsti ja lähete edasi.
  • Seda, kes ma tegelikult olen ja mida ma endast kujutan, teavad vaid minu lähedased ja minu sõbrad.
  • Liider peab olema see, kes julgeb iseenda ja oma lähedaste eest seista!
  • Mees ei pea olema kahemeetrine ja 200-kilone kulturist, et olla mees. Meheks olemine tähendab minu jaoks seda, et sa eelkõige oskad oma sõna pidada, oskad lugu pidada enda lähedastest. Kuidas mees suhtub naistesse, mida tähendab sõna „au“, mis tähendab vastutada oma tegude eest – sellistest lihtsatest asjadest hakkab meheks olemine pihta.
  • Negatiivsus tuleneb sellest, et sa ise oled seest katki ja siis sa hakkad seda seest välja valama. Sa peegeldad välja seda, milline sa seest oled.

KUULA SAADET!

GoodNews Tre Raadios 05.detsember 2019Suhtekorraldaja Meelis Lao

 

Head Uudised GoodNews